The Punisher

Thomas Jane wil wraak in Amerikaanse misdaadthriller The Punisher

RTL 7 - vrijdag 20 oktober om 20:27

© Columbia Pictures
Als het gezin van Frank Castle in The Punisher wordt vermoord, wil de gepensioneerde undercoveragent maar één ding: gerechtigheid.

Bobby Saint, zoon van misdaadbaron Howard Saint (John Travolta), vergezelt Mickey Duka (Eddie Jemison) naar een wapendeal. Tenminste, dat denkt hij.

The Punisher

In werkelijkheid is wapenhandelaar Otto Krieg een undercoveragent van de FBI. De FBI arresteert Mickey, Bobby overleeft het niet. Otto gaat ook dood tijdens het gevecht, of toch niet? Later blijkt dat Otto eigenlijk undercoveragent Frank Castle (Thomas Jane) is.

De wapendeal was zijn laatste undercoverklus voor zijn pensioen. Hij wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Die tijd krijgt hij niet. Howard Saint laat bij wijze van wraak Franks gezin vermoorden. Dat pikt Frank niet. Als wraakzuchtige superheld The Punisher gaat hij achter Saint en zijn mannen aan.

Thomas Jane

Thomas Jane werkte hard om als The Punisher gespierd voor de dag te komen. Hij trainde ruim een halfjaar mee met de Navy SEALs. In die tijd kweekte hij zo’n tien kilo extra spieren. Misschien kwam het wel door al die spieren dat er iets fout ging in een scène in de film. Rebecca Romijn moest een nepwond hechten, maar ze prikte net iets te ver door met de naald. Daardoor gaf ze Thomas Jane per ongeluk een paar echte hechtingen.

Meer over