The Purge: Election Year

Frank Grillo beschermt een presidentskandidaat

Viaplay TV - donderdag 21 januari om 20:30

© Universal Pictures International France / MKNS
De derde film in de The Purge-reeks kwam uit in 2016, het jaar dat Donald Trump verkozen werd tot president van Amerika. Gek genoeg zijn de verkiezingen ook het onderwerp van de film.

De verkiezingen staan voor de deur. Bovendien is het binnenkort weer tijd voor de jaarlijkse Purge; die 24 uur ieder jaar dat wetten en regels niet gelden.

The Purge: Election Year

Dat is een bijzondere samenloop van omstandigheden. En dan vooral vanwege een van de kandidaten voor het presidentschap.

Voor senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchell) is het afschaffen van de Purge een van haar belangrijkste programmapunten. Niet iedereen is daar blij mee.

Daarom is ze in The Purge: Election Year tijdens de Purge van dit jaar haar leven niet zeker. Beveiliger Leo Barnes (Frank Grillo) moet haar veilig door deze nachtmerrie zien te loodsen.

Frank Grillo

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de derde Purge-film een prequel zou worden. Toen gingen de makers er nog vanuit dat Frank Grillo geen trek had om voor de derde keer de rol van Leo Barnes te spelen.

Toen hij de rol toch aannam, gooiden ze hun plannen om. Het resultaat is The Purge: Election Year.

Twee jaar later kwam die prequel er dan toch. The First Purge verscheen in 2018.

Meer over