The Quest

Jean-Claude Van Damme raakt verzeild in een vechttoernooi in The Quest

RTL 7 - zondag 17 maart om 22:38

© SKY
Van Damme wil graag terug naar huis. Dat lijkt een onmogelijke zaak, maar een vechttoernooi biedt uitkomst.

New York, 1925. Christopher Dubois (Jean-Claude Van Damme) is leider van een groep weeskinderen die hij leert zakkenrollen. Wanneer hij en de kinderen een flinke som geld van gangsters ontfutselen, komt hij in de problemen.

The Quest

Hij weet te ontkomen door zich te verschuilen op een boot. Dit had hij beter niet kunnen doen. De boot wordt bemand door smokkelaars en piraten die Dubois tot slaaf maken.

Wat volgt is een lange reis die via omwegen eindigt in 'The Lost City'. Daar kan Dubois zich vrijkopen door mee te doen aan een vechttoernooi. Er staat nog meer op het spel: de winnaar krijgt 'de Gouden Draak'. 

Niet alleen deelnemers aan dit toernooi hebben een oogje op dit beeld dat van onschatbare waarde is. 

Roger Moore

Roger Moore zal voor altijd worden gezien als James Bond. Moore speelt in The Quest Lord Dobbs en hij stelt zich in de film voor met de woorden: "Dobbs. Lord Dobbs".

Dit is natuurlijk een duidelijke verwijzing naar de tijd waarin hij James Bond speelde. Moore was indertijd niet echt blij met zijn rol in The Quest. Hij schrijft in zijn biografie My Word is My Bond dat de productie chaotisch was en het geld snel opraakte door slechte voorbereidingen.

Ook Jean-Claude Van Damme krijgt er in zijn boek van langs. 

Meer over