The Quick and the Dead

Sharon Stone schiet met scherp

RTL 7 - dinsdag 10 augustus om 22:23

Revolverheldin Ellen (Sharon Stone) bezoekt het stadje Redemption. Ze heeft nog een appeltje te schillen met iemand.

Ellen, een onbekende onverschrokken scherpschutter, draagt een geheim bij zich. Ze komt te paard aan in Redemption, een typisch westernstadje vol ongure types.

The Quick and the Dead

Er is binnenkort een wapenwedstrijd, waar veel stedelingen zich voor inschrijven. De prijs bestaan uit een flinke som geld. Herodes (Gene Hackman) is de alleenheerser van dit stadje, hij heeft iedereen in zijn zak. De wedstrijd is zijn idee. Natuurlijk zitten er kwade bedoelingen achter deze westrijd. Er zullen veel doden vallen. Aan Ellen de taak deze wedstrijd te winnen en geen van de slachtoffers te worden.

Topcast

Sharon Stone werd door Paul Verhoevens Basic Instinct één van de gewildste actrices in Hollywood. Naast haar zien we Hollywoodlegende Gene Hackman die lekker de grote schurk mag uithangen. Leonardo DiCaprio kwam met zijn twintig jaar net kijken, maar hem werd toen al een grote toekomst voorspeld. Toch was het Sharon Stone zelf die erop stond dat DiCaprio voor deze film gecast moest worden. En tot slot zien we Russel Crow die al enige bekendheid genoot in zijn geboorteland Australië, maar met deze film zijn Amerikaanse debuut maakte. Binnen tien jaar na het uitbrengen van deze film groeide Crow uit tot Hollywood-elite. Een kleine greep uit de films die volgden: L.A Confidential, A Beautifull Mind en natuurlijk Gladiator

 

Meer over