The Quick and the Dead

Sharon Stone schiet met scherp in The Quick and the Dead

RTL 7 - donderdag 10 augustus om 20:27

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Revolverheldin Ellen (Sharon Stone) bezoekt het stadje Redemption. Ze heeft nog een appeltje te schillen met iemand.

Ellen, een onbekende onverschrokken scherpschutter, draagt een geheim bij zich. Ze komt te paard aan in Redemption, een typisch westernstadje vol ongure types.

The Quick and the Dead

Er is binnenkort een wapenwedstrijd, waar veel stedelingen zich voor inschrijven. De prijs bestaan uit een flinke som geld. Herodes (Gene Hackman) is de alleenheerser van dit stadje, hij heeft iedereen in zijn zak. De wedstrijd is zijn idee.

Natuurlijk zitten er kwade bedoelingen achter deze westrijd. Er zullen veel doden vallen. Aan Ellen de taak deze wedstrijd te winnen en geen van de slachtoffers te worden.

Sharon Stone

Sharon Stone werd door Paul Verhoevens Basic Instinct één van de gewildste actrices in Hollywood. Naast haar zien we Hollywoodlegende Gene Hackman die lekker de grote schurk mag uithangen.

Leonardo DiCaprio kwam met zijn twintig jaar net kijken, maar hem werd toen al een grote toekomst voorspeld. Toch was het Sharon Stone zelf die erop stond dat DiCaprio voor deze film gecast moest worden.

En dan is er nog Russel Crowe, die al enige bekendheid genoot in zijn geboorteland Australië, maar met deze film zijn Amerikaanse debuut maakte. Binnen tien jaar na het uitbrengen van deze film groeide hij dankzij films als L.A Confidential, A Beautifull Mind en Gladiator uit tot Hollywoodster.

Meer over