The Rainmaker

Matt Damon gaat de advocatuur in

RTL 7 - zaterdag 29 mei om 22:00

© http://www.rtl.nl
Een jonge advocaat werkt voor een louche letselschade-advocatenkantoor. Het liefst wil hij zijn talenten inzetten om mensen te helpen.

Veel van de boeken van thrillerschrijver John Grisham zijn verfilmd. Met The Rainmaker maakte Francis Ford Coppola, de regisseur van de The Godfather-trilogie en Apocalypse Now, misschien wel de beste van het stel.

The Rainmaker

Waarom The Rainmaker zo goed werkt? Misschien wel omdat Coppola van dit misdaadverhaal meer een karakterstudie maakte, in plaats van alleen te focussen op het zegevierend recht.

Rudy Baylor (Matt Damon) is pas afgestudeerd en wanhopig op zoek naar werk in de advocatuur. Uit pure noodzaak neemt hij een baan aan op het malafide advocatenkantoor van Bruiser Stone (Mickey Rourke).

Als ambulance watcher moet Rudy rond te hangen in ziekenhuizen op zoek naar verkeersslachtoffers. Rudy moet hen overhalen de daders aan te klagen, in de hoop via een rechtszaak een behoorlijke schadeclaim op te strijken.

Ondertussen probeert hij samen met zijn collega Deck (Danny DeVito) een eigen advocatenkantoor op te zetten. Een kantoor waar hij zaken kan aannemen die mensen écht helpen.

Matt Damon

Matt Damon speelt in The Rainmaker zijn allereerste echte hoofdrol in een film. Francis Ford Coppola castte hem nadat hij hem had gezien in Courage Under Fire.

Om hem te helpen zich in te leven in Rudy, moedigde de regisseur Damon aan om tijdelijk in Rudy's appartement te gaan wonen.

Dat had voor Coppola nog een extra voordeel. Zo kon hij 's ochtends stiekem filmen hoe zijn hoofdrolspeler/hoofdpersoon wakker werd.

Meer over