The responder

Hoe loopt het af voor Martin Freemans karakter Chris in slot van The Responder?

NPO 2 - vrijdag 17 maart om 22:51

© Dancing Ledge/BBC
In het slot van The Responder moet Chris aan Jodie vertellen dat haar vriend Carl is omgekomen. Zij eist zwijggeld. Dat geld - in de vorm van coke - slingert ergens rond in een tas. Is alles op tijd op te lossen om Chris' huwelijk te redden?

Het succesvolle The Responder was nooit tot stand gekomen als Tony Schumacher - schrijver van de serie en voormalig politieagent - het advies van dramaproducent Jimmy McGovern niet had opgevolgd. Toen McGovern het dertig pagina’s tellende script als opzetje las, stelde hij aan Schumacher voor om alles weg te gooien en over zijn eigen ervaringen als politieman te schrijven. “Dat was een briljant advies”, zegt Schumacher hierover.

The Responder

In het spannende slot van dit Britse drama is het aan Chris Carson om aan Jodie te vertellen dat haar vriend Carl is omgekomen. Zij eist zwijggeld. Dat geld - in de vorm van coke - zit in een tas die nog ergens rondslingert. En er is meer op te lossen, vooral het huwelijk van Chris en Kate. De vraag is of dat na alles nog te lijmen is.

Meer over