The Rhythm Section

Blake Lively heeft een duidelijke missie in actiefilm The Rhythm Section

Paramount - zaterdag 12 augustus om 20:00

© Paramount Pictures
Een vrouw die haar familie heeft verloren bij een vliegtuigongeluk ontdekt in The Rhythm Section dat er opzet in het spel was. Nu wil ze nog maar een ding: wraak.

Stephanie (Blake Lively) is nog maar een schim van de vrouw die ze ooit was. Drie jaar geleden kwamen haar ouders, broer en zus om bij een vliegtuigcrash.

The Rhythm Section

In de tussentijd is Stephanie aan lagerwal geraakt. Ze is drugsverslaafd en werkt in de prostitutie. Nog dagelijks heeft ze last van schuldgevoelens – zij had ook in dat vliegtuig moeten zitten – en vraagt ze zich af waarom zij wel mocht blijven leven.

Dan gebeurt er iets dat haar wakker schudt. Een journalist vertelt haar dat de crash geen ongeluk was, maar een terroristische aanslag. Dat geeft haar een nieuw doel in het leven. Stephanie zal niet rusten voor ze de verantwoordelijken een kopje kleiner heeft gemaakt.

The Rhythm Section is dus een wraakfilm. Maar hoe neem je wraak op doorgewinterde terroristen? Daar moet je goed beslagen voor ten ijs komen. Gelukkig wil voormalig MI6-agent B (Jude Law) Stephanie wel het een en ander leren.

Blake Lively

De opnames van The Rhythm Section begonnen in november 2017. Een maand later raakte Blake Lively geblesseerd. Tijdens het filmen van een vechtscène sloeg ze Jude Law zo hard dat ze haar eigen hand brak. Om haar goed te laten herstellen werden de opnames stilgelegd tot juni 2018.

Ook de release van de film liep wat vertraging op. Oorspronkelijk had hij in februari 2019 moeten verschijnen. Dat werd eerst verschoven naar eind 2019. Uiteindelijk beleefde The Rhythm Section eind januari 2020 zijn wereldpremière.

Meer over