The Riot Club

Max Irons brast er op los

Studenten houden van een feestje. Dat die feestjes nog weleens uit de hand kunnen lopen, zie je in het Britse drama The Riot Club.

De universiteit van Oxford staat wereldwijd hoog aangeschreven; het is een hele eer als je daar mag studeren. Miles (Max Irons) mag dan van goede komaf zijn, hij snapt hoe bijzonder het is dat hij naar Oxford mag.

The Riot Club

Dat geldt niet voor zijn kersverse studiegenoot Alistair (Sam Claflin). Hij is de verwende zoon van een invloedrijke politicus en vindt het niet meer dan logisch dat hij in Oxford gaat studeren. Dat hebben al zijn familieleden voor hem ook al gedaan, dat hoort gewoon zo.

Alistair heeft in Oxford een hoger doel: hij wil toegelaten worden tot The Riot Club. Dat is een elitair studentenclubje waar ieder jaar maar tien mensen lid van mogen worden.

Hij en Miles krijgen allebei een uitnodiging lid te worden van The Riot Club. Het eerste Riot Club-etentje waar Miles en Alistair bij zijn, loopt gigantisch uit de hand.

Boris Johnson

The Riot Club is een filmbewerking van het toneelstuk Posh van Laura Wade. Voor de losbandige studentenclub in dat stuk haalde Wade inspiratie bij een echt elitair studentengezelschap in Oxford: de Bullingdon Club. Prominente politici als ex-premier David Cameron en Boris Johnson (oud-burgemeester van Londen en nu premier van Groot-Brittannië) waren ooit lid van de Bullingdon Club.

Meer over: