The Rock

Nicolas Cage en Sean Connery redden toeristen in The Rock

RTL 7 - dinsdag 6 februari om 20:27

Vroeger deed het eiland Alcatraz dienst als gevangenis. Tegenwoordig is het een toeristische attractie. Als een doorgedraaide generaal de toeristen op het eiland in gijzeling neemt, moeten Nicolas Cage en Sean Connery hen bevrijden.

Gevangeniseiland Alacatraz was zo goed beveiligd dat ontsnappen nagenoeg onmogelijk was. Slechts een paar mensen wist levend van het eiland te komen. Crimineel John Patrick Mason (Sean Connery) was een van hen.

Nicolas Cage

Mason is een van de weinigen die alle hoeken en gaten van Alcatraz, ook wel bekend als The Rock, kent.

Als de doorgedraaide generaal Hummel (Ed Harris) op Alcatraz een groep toeristen in gijzeling neemt, komt Masons kennis goed van pas. Hij kan helpen de gijzelaars te bevrijden.

Hummel dreigt chemische wapens op San Francisco af te vuren als de overheid zijn losgeldeis – hij eist 100 miljoen dollar – niet inwilligt. Omdat er chemische wapens in het spel zijn, krijgt Mason hulp van FBI-agent en wapenexpert Stanley Goodspeed (Nicolas Cage).

Lukt het tweetal om Hummel te stoppen en de toeristen veilig naar de vaste wal te brengen?

The Rock

De opnames van The Rock vonden plaats op het voormalige gevangeniseiland Alactraz. Toen het filmen begon, was het eiland nog toegankelijk voor bezoekers. De toeristen hadden dus niet alleen een tripje naar Alcatraz, ze konden ook grootheden Cage en Connery aan het werk zien.

In december 1995 was er een government shutdown. Alcatraz moest daardoor de poorten tijdelijk sluiten voor toeristen. Regisseur Michael Bay en zijn cast en crew konden in alle rust verder werken.

Meer over