The Running Man

Arnold Schwarzenegger rent zich rot

RTL 7 - zondag 16 februari om 20:00

© fot. TVN/Paramount
In 1987 speelde Arnold Schwarzenegger de hoofdrol in de actiefilm The Running Man. Wat toen nog futuristisch was, is inmiddels alweer verleden tijd: de film speelt zich af in 2017.

2017 is geen goed jaar. De wereldeconomie is ingestort en het ooit zo vrije Amerika is een politiestaat. De persvrijheid is ver te zoeken: censuur is de nieuwe norm.

The Running Man

Een vreedzaam protest van hongerige burgers loopt enorm uit de hand als agent Ben Richards (Arnold Schwarzenegger) de opdracht krijgt op demonstranten te schieten. Hij weigert.

Terwijl een deel van zijn collega's Ben tegenhoudt, voert de rest de order alsnog uit. Ben krijgt de schuld in de schoenen geschoven voor de moord op zo'n honderd onschuldige burgers.

Een paar maanden later ontsnapt Ben uit de gevangenis. Voor even.

Als straf moet Ben meedoen aan het televisieprogramma The Running Man. Dat is een realityprogramma waarin gevangenen de kans krijgen te ontsnappen. Lukt dat, dan komen ze ook echt vrij.

Wie niet uit handen van zijn achtervolgers weet te blijven, overleeft zijn deelname aan het programma niet. Dat is nog even wat anders dan de eilandraad van Expeditie Robinson niet overleven.

Stephen King

The Running Man is een verfilming van het gelijknamige boek van Richard Bachman. Toen producent Rob Cohen de filmrechten van dat boek kocht, wist hij nog niet dat Richard Bachman een pseudoniem was van thrillerschrijver Stephen King.

Meer over