The Secret Life of Walter Mitty

Ben Stiller waagt een gokje in The Secret Life of Walter Mitty

Viaplay TV - donderdag 13 juni om 22:23

© 20th Century Fox
In de tragikomedie The Secret Life of Walter Mitty speelt Ben Stiller een grijze muis die een groot risico neemt als hij zijn baan dreigt kwijt te raken.

Aan alle goede dingen komt een eind. Dat ondervindt Walter Mitty (Ben Stiller) aan den lijve.

The Secret Life of Walter Mitty

Walter had ooit grote dromen, maar daar is nooit echt iets van terechtgekomen. Hij werkt al jaren op de beeldredactie van het tijdschrift Life. Daar houdt hij zich bezig met de negatieven, toch al een uitstervend onderdeel van de fotografie. Dan besluit Life om voortaan verder te gaan als onlinemagazine. Dat betekent dat Walter binnenkort waarschijnlijk zonder werk zit. Nog een laatste, grote, klus en dan is het afgelopen bij Life.

Topfotograaf Sean O'Connell (Sean Penn) vertrouwt hem in The Secret Life of Walter Mitty het negatief toe van de foto die op de cover van het allerlaatste gedrukte nummer moet komen. Alleen: het is nergens te bekennen. Normaal gesproken zou muurbloempje Walter zoiets nooit durven, maar nood breekt wet. Hij zal het negatief vinden, al moet hij daarvoor naar het einde van de wereld reizen.

Ben Stiller

The Secret Life of Walter Mitty is gebaseerd op een kort verhaal van James Thurber. Dat werd in 1947 ook al eens verfilmd, toen met komiek Danny Kaye in de hoofdrol.

Ben Stiller speelt niet alleen de rol van Walter Mitty; hij regisseerde de film ook. Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling. Pirates of the Caribbean-regisseur Gore Verbinski zou op de regisseursstoel zitten, maar omdat hij het te druk had met The Lone Ranger, nam Stiller het van hem over.

Meer over