The Shepherd

Jean-Claude Van Damme gaat achter drugssmokkelaars aan in The Shepherd

RTL 7 - dinsdag 12 september om 23:02

© Columbia Tristar / Sony Pictures
Een voormalig rechercheur uit New Orleans verkast in The Shepherd naar Texas voor een nieuwe baan: hij wordt grenswacht.

Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) heeft jarenlang bij de politie van New Orleans gewerkt. Daar hield hij zich als rechercheur vooral bezig met moordzaken.

The Shepherd

In The Shepherd is Jack toe aan iets nieuws. Voor een nieuwe job verhuist van Louisiana naar het westen van Texas.
Daar gaat hij bij de grenspolitie werken. Samen met zijn collega's moet hij proberen te voorkomen dat drugskartels hun waar vanuit Mexico het land binnensmokkelen.

Al vrij snel heeft Robideaux door hoe de handel hier werkt. Een goed georganiseerde bende ex-militairen heeft de lokale drugsbaron vermoord en houdt de drugssmokkel in eigen hand.

Jean-Claude Van Damme

Zodra de bende van plan is een partij heroïne ter waarde van 35 miljoen dollar de grens over te smokkelen, komen de spieren van Jean-Claude Van Damme goed van pas. Hij probeert ze te stoppen.

The Shepherd biedt weinig nieuws onder de zon. Het is ‘gewoon’ weer een actiefilm Van Damme.

Daar is ‘The Muscles from Brussels’ het zelf ook mee eens. “Ik heb nieuwe vechttechnieken gebruikt, maar het is wel een typische Van Damme-actiefilm”, aldus de acteur in een interview met MTV.

Meer over