The Silence of the Lambs

Anthony Hopkins lust ze rauw

RTL 8 - vrijdag 13 maart om 20:29

© http://ftp.polsat.com.pl/
FBI-agente Clarice Starling probeert een seriemoordenaar te vangen door zijn gedachtekronkels te begrijpen. Daarbij krijgt ze hulp van de gevangen psychopaat Dr. Hannibal Lecter.

De Britse acteur Anthony Hopkins had al een behoorlijke staat van dienst toen hij zichzelf met zijn vertolking van Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs in één klap onsterfelijk maakte.

The Silence of the Lambs

De verfilming van de roman van Thomas Harris draait om de jonge, ambitieuze FBI-agent Clarice Starling (Jodie Foster). Zij is vastgelopen in haar jacht op seriemoordenaar Buffalo Bill.

Daarom gaat ze in The Silence of the Lambs op zoek naar iemand die haar kan helpen het brein van een seriemoordenaar te doorgronden. Zo komt ze terecht bij Lecter, een briljante psychiater én kannibalistische seriemoordenaar.

Hij is bereid haar vanuit zijn cel te helpen, op voorwaarde dat ze hem vertelt over haar eigen leven en problemen.

Anthony Hopkins

Van de krap twee uur dat The Silence of the Lambs duurt, is Anthony Hopkins maar zo'n 25 minuten in beeld. Toch draagt zijn Hannibal Lecter de film.

Hij won voor zijn rol dan ook de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Ruim dertig jaar later prijkt engerd Hannibal Lecter nog steeds bovenaan de lijst van engste filmschurken aller tijden.

Anthony Hopkins was niet de enige die met een Oscar naar huis ging. Jodie Foster won die voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Verder won The Silence of the Lambs ook nog Oscars voor beste scenario, beste regie en beste film.

 

Meer over