The Singapore grip

The Singapore Grip gaat van start op BBC First

BBC First - zondag 7 november om 23:00

© www.itv.com
Wie een nieuwe serie zoekt, moet vanavond overschakelen naar BBC First. De Engelse zender zendt namelijk de eerste aflevering uit van de historische serie The Singapore Grip over rubberbaron Walter Blackett, die in 1941 een luxeleventje leidt in de Britse kolonie Singapore. 

De historische serie The Singapore Grip neemt de kijker mee terug naar het Singapore van 1941. Rubberbaron Walter Blackett en zijn gezin leiden een geprivilegieerd leven in rijkdom in de Britse kolonie, waar de gruwelen van het door oorlog verscheurde Europa ver weg lijken. Maar wanneer hun macht en zekerheden in gevaar komen door nieuwkomers en een dreigende Japanse invasie, bedenkt Walter een plan.

Japanse invasie

Ondertussen kan de zoon van Walters zakenpartner, Matthew Webb, ook niet zomaar achterover leunen. Helemaal niet als hij verwikkeld raakt in een driehoeksverhouding met Walters dochter en een mysterieuze Chinese vrouw die zijn hulp nodig heeft. En als dat nog niet genoeg spanning meebrengt, komt de Japanse invasie van Singapore steeds dichterbij. Komen ze hierdoor in de problemen? 

Meer over