The Skeleton Key

De gevaarlijke sleutel van Kate Hudson

SBS 9 - zondag 19 april om 20:30

© http://info.premiere.de
Caroline is een verpleegster die zorgt voor zieken en ouderen. Als haar laatste patiënt overlijdt, moet ze op zoek naar een nieuwe baan.

In haar zoektocht naar een nieuwe baan stuit Caroline (Kate Hudson) op een advertentie voor een klus in de moerassen van Louisiana.

The Skeleton Key

Caroline gaat naar het plaatsje Terrebonne Parish om haar nieuwe opdrachtgever te ontmoeten. Advocaat Luke Marshall (Peter Sarsgaard) huurt haar voor een fiks bedrag in: Caroline vangt duizend dollar per week.

Voor dat geld moet ze de oude rijkaard Ben Devereaux (John Hurt) verzorgen. Hij heeft een beroerte gehad en heeft niet lang meer te leven.

Bens vrouw Violet (Gena Rowlands) zit eigenlijk helemaal niet te wachten op Carolines komst. Ze kan maar moeilijk accepteren dat ze afscheid moet gaan nemen van haar Ben.

Toch geeft ze Caroline in The Skeleton Key een loper die alle sloten deuren in het huis kan openen. Op eentje na: de deur van de zolder blijft dicht.

John Hurt

Dat maakt Caroline alleen maar nieuwsgieriger. Waarom mag ze niet op zolder komen?

Ze besluit de boel in The Skeleton Key eens grondig te gaan onderzoeken. Maar of dat nou zo'n goed idee is...

John Hurt was al flink in de zestig toen hij de rol van Ben speelde. Toch bood hij aan om de stunt waarin zijn personage van het dak valt zelf uit te voeren.

Regisseur Iain Softley liet dat niet toe. Volgens het stuntteam was de kans dat het fout zou gaan te groot.

 

Meer over