De Smurfen zijn in New York

18 maart 2022 14:45 | kijktips | Door Judith Regeling

© http://info.sky.de/
In The Smurfs belanden zes smurfen per ongeluk in New York. Ze gaan op zoek naar de ingrediënten voor een toverdrank die ze nodig hebben om thuis te komen.

De smurfen bereiden zich voor op het feest van de blauwe maan als Grote smurf een angstaanjagend visioen krijgt. Klungelsmurf, een toverstok en een aantal gekooide smurfen spelen daarin de hoofdrol.

The Smurfs

Grote smurf probeert deze ellende te voorkomen door Klungel te verbieden op pad te gaan. Alleen luistert Klungel niet.

Dat is het begin van de avonturen in The Smurfs. De onhandige smurf belandt samen met Grote smurf, Smurfin, Potige smurf, Moppersmurf en Brilsmurf in New York.

Nou is zo’n metropool op zich al gevaarlijk voor de blauwe wezentjes, maar het kan nog erger. Aartsvijand Gargamel (Hank Azaria) en zijn kat Azraël zijn ook in The Big Apple.

Neil Patrick Harris

Om weer terug in Smurfenland te komen, willen de Smurfen een toverdrank maken. Maar dan moeten ze wel alle ingrediënten vinden.

Gelukkig hoeven ze dat niet alleen te doen. Ze krijgen in The Smurfs hulp van New Yorkers Patrick (Neil Patrick Harris) en Grace (Jayma Mays).

Katy Perry

Zangeres Katy Perry spreekt in The Smurfs de stem van Smurfin in. De producenten van de film castten haar zonder te weten wie ze voor zich hadden.

Om een goede Smurfin te kiezen luisterden ze naar oude interviews van mogelijke Smurfinnen zonder er beelden bij te zien. Pas later ontdekten ze wie de persoon achter de stem was.

Meer over