The Snowman

Michael Fassbender en de verschrikkelijke sneeuwman in The Snowman

SBS 9 - zondag 25 december om 20:30

© Plurimedia
Een seriemoordenaar markeert de plekken waar zijn slachtoffers liggen met een lugubere sneeuwpop. Een rechercheur probeert hem in de kraag te vatten.

Het is al jaren geleden dat die verschrikkelijke sneeuwmannen gezien zijn, maar nu duikt er ineens weer eentje op.

The Snowman

Dat komt rechercheur Harry Hole (Michael Fassbender) niet echt goed uit. Hij is druk met zijn onderzoek naar een verdwenen vrouw.

Bij de aanblik van die sneeuwpop legt Harry meteen de link met die oude serie moorden. Als zijn theorie klopt is de moordenaar dus weer actief.

Het is in The Snowman zaak dat zijn collega’s en hij de dader vinden voordat het weer gaat sneeuwen. Dan zal hij namelijk opnieuw toeslaan.

Lastig, want ze hebben nauwelijks aanknopingspunten of aanwijzingen.

Michael Fassbender

Michael Fassbender heeft het er maar druk mee. Hij was nog maar twee dagen klaar met de opnames van Assassin's Creed of hij kon alweer opdraven op de set van The Snowman.

Val Kilmer heeft ook een rol in de film. De acteur sprak al zijn dialogen achteraf opnieuw in.

In een interview vertelde hij dat hij tijdens de opnames herstellende was van kanker. Daardoor was zijn tong opgezwollen en praatte hij anders dan normaal.

Kilmer gebruikt tegenwoordig een voicebox om te kunnen praten nadat hij een tracheotomie moest ondergaan als behandeling voor de keelkanker.

Meer over