The Social Network

Mark Zuckerberg: van student tot miljardair in The Social Network

Veronica - zaterdag 25 juni om 20:00

© ftp://ftpmuc.sky.de
In 2004 was Mark Zuckerberg nog een onbekende Harvardstudent, drie jaar later was hij miljardair. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Simpel: Facebook.

In 2004 heeft buiten zijn directe omgeving nog niemand ooit van Mark Zuckerberg gehoord, een paar jaar later is hij miljardair. En dat alles door één simpele website: Facebook.

Jesse Eisenberg

The Social Network laat zien hoe Facebookoprichter Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) in een paar jaar uitgroeide tot de jongste miljardair ooit. Tot dan toe.

Het begint allemaal met een online smoelenboek voor Harvardstudenten. De site, die Zuckerberg op zijn studentenkamertje in elkaar klust, is al snel populair.

Met een paar aanpassingen, die hij niet allemaal helemaal zelf zou hebben verzonnen, bouwt Zuckerberg het smoelenboek uit tot iets veel groters: Facebook.

Het sociale netwerk is al snel populair op Harvard. Daarna volgen andere universiteiten, Amerika en de rest van de wereld. Begin 2022 heeft Facebook bijna drie miljard actieve gebruikers.

The Social Network

Dat succes legt Mark Zuckerberg geen windeieren. In 2007, hij is dan 23, wordt hij de jongste miljardair ooit. Intussen bezit hij naar schatting bijna 60 miljard dollar. Niet slecht voor iemand die nog geen veertig is.

Dat succes komt wel met een prijs. In The Social Network is te zien dat Zuckerberg een fiks aantal rechtszaken aan zijn broek krijgt.

Veel mensen beweren dat hij de ideeën waarop Facebook is gebaseerd gejat heeft. Hij krijgt het zelfs aan de stok met medeoprichter Eduardo Saverin (Andrew Garfield).

Meer over