The Specialist

Sylvester Stallone helpt Sharon Stone

Wraak en explosieven. Dat zijn de hoofdbestanddelen van deze actiefilm met Sharon Stone en Sylvester Stallone.

Ray Quick (Sylvester Stallone) was jarenlang explosievenexpert bij de CIA. Hij werkte samen met Trent (James Woods), met wie hij tijdens een missie in het Colombiaanse Bogota een conflict heeft. Het is zelf zo heftig dat Quick een punt achter zijn carrière zet.

The Specialist

Sindsdien werk explosievenexpert Ray als freelancer. Maar hij neemt niet zomaar elke klus aan: geld is voor hem niet van belang, het gaat erom dat hij een goed gevoel heeft bij de opdrachtgever.

Dat is bij May Munro (Sharon Stone) eerst niet het geval. Ze vraagt Ray in The Specialist om hulp.

May wil dat hij afrekent met maffiafamilie Leon. Daar heeft ze een goede reden voor: de Leons hebben haar ouders vermoord.

Toch vertrouwt Ray het zaakje niet. Pas als hij ontdekt dat Trent nu voor de Leons werkt, hapt hij toe.

 

Sylvester Stallone

Het had niet veel gescheeld of Sylvester Stallone had de hoofdrol in The Specialist helemaal niet gespeeld. De producenten hadden hun oog eerst op Steven Seagal laten vallen.

Toen hij een te hoog salaris vroeg, kwamen ze bij Stallone uit. Omdat Sly nogal lang twijfelde of hij de rol wel wilde, gaven ze hem een deadline.

Stallone kreeg een kwartier de tijd om ja of nee te zeggen. Deed hij dat niet, dan zou de rol sowieso naar Warren Beatty gaan.

Meer over:

Reageren