The Spectacular Now

Miles Teller houdt wel van een borreltje

SBS 9 - zaterdag 15 augustus om 20:30

© © Metro Goldwyn Mayer

Acteur Miles Teller brak door in 2014 met de opzienbarende film Whiplash. De rollen liggen sindsdien voor hem voor het oprapen.

The Spectacular Now

Een jaar voor Whiplash toonde Teller zijn kunsten al in The Spectacular Now. Hij speelt de populaire middelbare scholier Sutter.

Sutter is niet echt bezig is met de toekomst. Hij geniet met volle teugen van zijn ongecompliceerde leventje vol feestjes en drank.

Maar dan dumpt zijn vriendin hem. Na een avondje doorzakken om zijn verdriet te verdrinken, ontmoet hij de verlegen Aimee (Shailene Woodley).

Aimee is in alles het tegenovergestelde van Sutter. Ze leest graag, is ambitieus en denkt veel na over haar toekomst.

Ondanks die verschillen worden Aimee en Sutter verliefd op elkaar. Op papier klinkt dat als een clichématige tienerfilm, maar dankzij goed acteerwerk en een knap opgebouwd verhaal is The Spectacular Now meer dan dat.

Shailene Woodley

In 2011 zorgde de film The Descendants voor de doorbraak van actrice Shailene Woodley. Die rol leverde haar meteen een Golden Globenominatie op.

Toch betekende dat niet meteen dat ze interessante rollen aangeboden kreeg. Sterker nog: er kwamen zo weinig aanbiedingen dat Woodley overwoog helemaal te stoppen met acteren.

Zo ver kwam het niet: regisseur James Ponsoldt bood haar de hoofdrol in The Spectacular Now aan. Mede dankzij de rol van Aimee scoorde Shailene Woodley de hoofdrol in de Divergent-films.

Daar kwam ze een bekend gezicht tegen op de set: Miles Teller speelt ook een rol in de Divergent-trilogie.

 

Meer over