The Spiderwick Chronicles

Het bijzondere huis van oom Arthur in The Spiderwick Chronicles

Com. Centr. - zaterdag 16 april om 19:59

Een gezinnetje verhuist in The Spiderwick Chronicles naar een oud huis in the middle of nowhere. Daar beleven de drie kinderen wonderlijke avonturen.

Alleenstaande moeder Helen Grace (Mary-Louise Parker) verhuist met haar gezinnetje naar een oud, verlaten landhuis, dat ze heeft geërfd van haar oom Arthur Spiderwick.

The Spiderwick Chronicles

Tweelingbroers Jared en Simon (een dubbelrol van Freddie Highmore) en hun zus Mallory (Sarah Bolger) gaan meteen op onderzoek uit in het vervallen huis.

Jared doet op zolder een bijzondere ontdekking: hij vindt een aantekeningenboek van zijn oudoom. Hierin leest hij dat Arthur een fantastische wereld vol vreemde wezens heeft ontdekt.

Dat moeten de Gracejes natuurlijk tot op de bodem uitzoeken. Ze gaan op zoek naar de wereld die hun oudoom heeft beschreven.

Daarbij beleeft het drietal fantastische avonturen. The Spiderwick Chronicles is een verfilming van de gelijknamige kinderboekenserie van Tony DiTerlizzi en Holly Black.

Freddie Highmore

De jonge Freddie Higmore levert met zijn dubbelrol een knappe prestatie in The Spiderwick Chronicles. Het is niet de eerste keer dat hij in een grote film speelt.

Eerder had Highmore al de hoofdrol in Charlie and the Chocolate Factory en Finding Neverland.

Nu hij volwassen is, speelt Highmore vooral in series. Zo had hij de hoofdrol in Bates motel, gebaseerd op de Hitchcockklassieker Psycho. Ook is hij te zien in The good doctor.

Meer over