The split

Derde en laatste seizoen van The Split van start bij BBC First

BBC First - dinsdag 5 juli om 21:00

© BBC First

Fans van The Split zitten vanaf dinsdag 5 juli goed bij BBC First. Daar wordt namelijk het derde en tevens laatste seizoen van de succesvolle Britse dramaserie uitgezonden. 

In dit seizoen van The Split staat vooral de breuk tussen Hannah (Nicola Walker) en Nathan (Stephen Mangan) centraal. De Londense echtscheidingsadvocaten proberen op vriendschappelijke wijze van elkaar te scheiden. Dat loopt alleen anders dan verwacht wanneer blijkt dat Nathan al iemand anders heeft. Hannah besluit daarop haar kont tegen de krib te gooien en van een harmonieuze scheiding is daarom al snel geen sprake meer.

Laatste seizoen

Ondertussen brengt Ruth (Deborah Findlay) veel tijd door met haar minnaar Prof Ronnie (Ian McElhinney), heeft Nina (Annabel Scholey) het ontzettend druk als alleenstaande moeder en zet een onverwachte gebeurtenis het leven van Rose (Fiona Button) en James (Rudi Dharmalingam) op zijn kop. Genoeg ingrediënten voor een spectaculair laatste seizoen.

Barry Atsma

Voor Nederlanders is het extra leuk dat The Split nu te zien is bij BBC First, want niemand minder dan seriehunk Barry Atsma speelt een van de hoofdrollen. Hij vertolkt de rol van Christie Carmichael; de senior partner van een groot advocatenkantoor én de minnaar van Hannah, waardoor haar huwelijk met Nathan op de klippen is gelopen.

The Split is vanaf 5 juli 2022 elke dinsdag om 21:00 uur te zien bij BBC First

Meer over