The Suicide Squad

Margot Robbie werkt opnieuw samen met superschurken in The Suicide Squad

Veronica - dinsdag 2 april om 20:25

© Warner Bros
Psychopaat Harley Quinn zit in The Suicide Squad met andere slechteriken achter slot en grendel in de gruwelijkste gevangenis ooit. Dat bevalt ze maar matig. Ze krijgen een uitweg geboden, maar die is levensgevaarlijk.

Huh? Kwam er in 2016 niet een schurkenactiefilm uit onder dezelfde naam? Bijna. Die heette Suicide Squad, zonder 'The'. 

The Suicide Squad

Die film viel tegen. Gelukkig laat regisseur James Gunn met deze uitzinnige en grappige film zien hoe het wel moet. Opnieuw draait het om de lotgevallen van enkele superschurken uit het universum van DC Comics.

Er is alleen wel gekozen voor een andere groep schurken – op Margot Robbie na in de rol van Harley Quinn. Volgens Gunn (Guardians of the Galaxy) is The Suicide Squad geen reboot en géén sequel. Waarvan akte.

Psychopaat Harley Quinn zit samen met andere slechteriken achter slot en grendel in de gruwelijkste gevangenis ooit: Belle Reve. Dat bevalt slecht, en als ze een aanbod krijgen om hun vrijheid terug te winnen door zich aan te sluiten bij een geheime missie grijpen ze dit aan. Overlevingskans? Vrijwel nihil.

Idris Elba 

James Gunn koos expres voor obscure en onbekende schurken, omdat hij vond dat dit beter paste visie van stripschrijver John Ostrander. Die koos voor voornamelijk tweederangs antagonisten, omdat het extra tragisch is als superschurken niet eens echt goed zijn in slecht zijn.

De cast die Gunn voor The Suicide Squad heeft samengesteld is indrukwekkend. Naast Margot Robbie spelen namelijk onder andere Idris Elba, Sylvester Stallone en John Cena een rol. Elba is te zien als de ijskoude huurmoordenaar Bloodsport. Stallone spreekt de stem in van wandelende haai King Shark en Cena speelt doorgeslagen held Peacemaker.

Meer over