The Sum of All Fears

Kan Ben Affleck de wereld redden?

RTL 7 - zondag 28 maart om 20:00

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Een Amerikaans vliegtuig met een kernwapen aan boord stort in 1973 neer in de Syrische woestijn. Dertig jaar later duikt het weer op en zorgt het voor een flinke portie ellende in The Sum Of All Fears

Jack Ryan, een personage uit de boeken van Tom Clancy, kent meerdere filmincarnaties. In The Hunt for Red October speelde Alec Baldwin de CIA-agent, in Patriot Games en Clear and Present Danger nam Harrison Ford de rol voor zijn rekening.

The Sum of All Fears

De Jack Ryan in The Sum of All Fears is een stuk jonger: Ben Affleck speelt de rol.

Zijn chef (Morgan Freeman) stuurt Ryan naar Rusland om uit te zoeken wat de net aangetreden president Nemerov (Ciarán Hinds) van plan is. Tegelijkertijd heeft een extreemrechtse groepering verregaande en levensgevaarlijke plannen om wereldmachten Amerika en Rusland tegen elkaar uit te spelen.

Ryan kan die plannen niet verhinderen. Hij moet er wel voor zorgen dat ze niet het effect hebben dat de groepering voor ogen heeft: een kernoorlog.

Ben Affleck

Ben Affleck was bezig met de opnames voor Pearl Harbor toen hij de rol van Jack Ryan kreeg aangeboden. Alec Baldwin, zelf een voormalig Jack Ryan, had ook een rol in Pearl Harbor.

Baldwin haalde Affleck over om de hoofdrol in The Sum of All Fears te accepteren. Voordat hij dat deed, vroeg Affleck ook Harrison Ford om goedkeuring.

Meer over