The Terminator

Arnold Schwarzenegger reist terug in de tijd

RTL 7 - vrijdag 31 juli om 20:29

© Polsat
Hyperintelligente computersystemen kunnen handig zijn, maar wat als ze te intelligent worden? In The Terminator betekent dat in ieder geval oorlog. Oorlog tussen de mens en computersysteem Skynet.

Het Amerikaanse leger is begonnen Skynet te ontwikkelen om de krijgsmacht te moderniseren en te automatiseren. Na activatie in 1997 ontwikkelt Skynet razendsnel zelfbewustzijn en begint het de mens aan te vallen.

Oorlog

In The Terminator heeft dat een oorlog tot gevolg die in 2029 nog steeds voortwoedt. De mens is zo goed als uitgeroeid, maar er is één klein groepje dat onder leiding van John Connor dapper weerstand biedt tegen Skynet. Zo dapper zelfs dat Skynet op het punt staat de strijd te verliezen.

Omdat het computersysteem de strijd in 2029 niet kan winnen, moet het een andere oplossing verzinnen. Skynet stuurt de Terminator (Arnold Schwarzenegger), een zo goed als onverwoestbare robot, terug naar 1984. Zijn missie: Sarah Connor (Linda Hamilton) vinden en doden voordat haar zoon John geboren wordt.

De Terminator heeft niet helemaal vrij spel: het verzet stuurt iemand terug in de tijd om Sarah en haar ongeboren zoon te beschermen.

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger nam The Terminator behoorlijk serieus. Om zich voor te bereiden op zijn rol als killer robot werkte hij een maand lang iedere dag met wapens.

De eerste twee weken oefende de Oostenrijkse spierbundel op het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van wapens. Hij deed dat ook nog eens geblinddoekt.

Toen hij dat onder de knie had, ging Arnie op de schietbaan aan de slag. Daar oefende hij net zo lang tot hij zonder te kijken of met zijn ogen te knipperen wapens kon afvuren en herladen.

Meer over