The thief, his wife and the canoe

De in scène gezette verdwijning van John Darwin

NPO 2 - maandag 16 januari om 20:32

© ITV
Nadat in The Thief, His Wife and the Canoe het Britse echtpaar Darwin de verdwijning van John in scène heeft gezet, lijkt iedereen hun verhaal te slikken. Johns levensverzekering betaalt echter pas uit zodra er een akte van overlijden is. Wat nu?

Echtpaar John en Anne Darwin heeft met succes de dood van John in scène gezet. Nu het politieonderzoek is afgerond treedt de volgende fase van hun plan in werking. Terwijl John op zoek gaat naar een nieuwe identiteit, moet Anne aan de slag om de levensverzekering te incasseren. Zonder akte van overlijden gaat dat echter niet lukken.

John Darwin

The Thief, His Wife and the Canoe vertelt een waargebeurd verhaal en is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van David Leigh, de eerste journalist die Anne Darwin wist op te sporen. De verdwijningszaak van John Darwin is verbazingwekkend en spectaculair, maar via het voortreffelijke spel van Eddie Marsan en Monica Dolan als het oplichterskoppel komen in de serie ook de tragische kanten van het verhaal tot hun recht.

Meer over