The Time Traveler's Wife

Rachel McAdams wordt verliefd op een tijdreiziger

SBS 9 - zaterdag 3 december om 20:30

Henry DeTamble (Eric Bana) kan door de tijd reizen. Dit gebeurt echter op onvrijwillige basis. Dan wordt hij tijdens een van die reizen verliefd.

Deze vreemde gave komt door een genetische afwijking die hij heeft. Tijdens deze tijdreizen kan Henry echter niets meenemen. Daardoor arriveert hij meestal naakt op de plek van bestemming en is zijn eerste missie iets vinden om zich te bedekken.

The Time Traveler's Wife

Tijdens een van zijn zoektochten naar kleding vraagt hij aan de dan zesjarige Clare of hij haar picknickkleed mag lenen om om zich heen te slaan. Later ontmoet hij Clare (Rachel McAdams) in een ander tijdperk. Zij is dan een volwassen vrouw, ze worden verliefd en trouwen.

Maar omdat Henry nooit in hetzelfde tijdperk verblijft, is hun relatie tamelijk gecompliceerd.

Haar van Bana

Het op de gelijknamige roman van Audrey Niffenegger gebaseerde The Time Traveler’s Wife vertelt een bitterzoet liefdesverhaal, dat ondanks het redelijk absurde uitgangspunt verrassend teder uitpakt.

De bioscooppremière van de film kreeg destijds een jaar uitstel, omdat er moest worden gewacht op het juiste jaargetijde én op het haar van Eric Bana. Hij was kaalgeschoren voor een rol in Star Trek, en het duurde even voor dit weer was aangegroeid.

Brad Pitt

In 2003 kochten de toen nog getrouwde Jennifer Aniston en Brad Pitt de rechten van het boek nog voordat het werd gepubliceerd. De acteurs gingen echter scheiden waardoor Jennifer niets heeft bijgedragen aan The Time Traveler’s Wife. Brad heeft de film wel geproduceerd.

Meer over