The Tourist

Een wilde vakantie voor Johnny Depp

NET 5 - donderdag 29 oktober om 22:50

© http://info.sky.de/
Nu zijn relatie is stukgelopen, is Frank wel even aan vakantie toe. Hij kiest voor een tripje naar Venetië. Dat wordt allesbehalve de luiervakantie die Frank voor ogen had.

Frank (Johnny Depp) heeft zijn vakantie mooi uitgekiend. In Parijs stapt hij op de trein naar Venetië. Daar gaat hij cultuur snuiven en, vooral, genieten van zijn rust.

The Tourist

Van die rust komt in The Tourist weinig terecht. En dat is allemaal de schuld van een vrouw.

In de trein maakt Frank kennis met Elise (Angelina Jolie). Aandacht van zo’n prachtige vrouw is altijd vleiend, zeker na zo’n pijnlijke relatiebreuk.

Elise windt Frank dan ook binnen de kortste keren om haar vinger. En Frank? Die heeft totaal niet door dat Elise hem gebruikt voor eigen gewin.

Voor hij het weet is de goedgelovige wiskundeleraar verstrikt in een web van intriges en heeft hij allerlei ongure types achter zich aan.

Johnny Depp

Critici waren niet mild over The Tourist. Vooral Johnny Depp en Angelina Jolie moesten eraan geloven.

Recensenten schreven dat ze er samen prachtig uitzien op beeld, maar dat de chemie tussen het duo ver te zoeken is.

Die slechte kritieken waren een flinke tegenvaller voor regisseur Florian Henckel von Donnersmarck. Vier jaar eerder onthaalden diezelfde critici zijn regiedebuut Das Leben der Anderen nog met luid gejuich.

Na The Tourist bleef het een tijdlang stil rond de Duitse regisseur. In 2018 liet hij weer van zich horen met Werk ohne Autor. Met die film oogstte hij weer lovende kritieken.

Meer over