The Town

Ben Affleck overvalt banken in misdaadthriller The Town

RTL 7 - dinsdag 12 september om 20:27

© Warner Bros. Entertainment
In de thriller The Town wordt een bankovervaller verliefd op een bankmedewerker die hij gegijzeld heeft.

Na een aantal flops was de ster van acteur Ben Affleck behoorlijk gedaald. Hij hervond zichzelf door te gaan regisseren.

The Town

In 2007 maakte hij zijn debuut met het goed ontvangen Gone Baby Gone. Ook deze opvolger kreeg goede kritieken.

The Town speelt zich af in de wijk Charlestown in Boston. Doug MacRay (Ben Affleck) is er geboren en getogen en verdient er zijn brood als bankovervaller, samen met zijn handlangers en vrienden James Coughlin (Jeremy Renner), Albert ‘Gloansy’ Magloan en Desmond Elden.

Tijdens een van hun overvallen gijzelen ze het personeel van een bank. Onder hen is ook filiaalmanager Claire (Rebecca Hall), die net als Doug en zijn vrienden in Charlestown woont. Dat maakt de gijzeling ingewikkeld: Doug en zijn maten moeten ervoor zorgen dat ze hen niet herkent. Als hij later weer contact met haar zoekt om uit te zoeken of ze niet te veel weet, wordt Doug verliefd op haar.

Ben Affleck

Ben Affleck speelt dus zelf de hoofdrol in The Town. Volgens de regisseur/acteur was iemand anders de ster van de film: Jeremy Renner. Hij grapte dat hij tijdens de montage een simpele oplossing had voor alle problemen. Als een shot of scène niet werkte, kon Affleck altijd snijden naar Renner die naar een servetje keek. Die blik zou voldoende zijn om alles vlot te trekken.

De regisseur kreeg gelijk. Jeremy Renner kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol.

Meer over