The Transporter

Jason Statham vervoert duistere pakketjes

Veronica - woensdag 23 februari om 20:30

© http://info.sky.de/
Als je pakketten bezorgt voor schimmige onderwereldfiguren, kun je maar beter niet te veel vragen stellen. Dat doet Jason Statham dan ook niet. Tot hij in The Transporter een bewegend pakket moet bezorgen.

In een vorig leven was Frank Martin (Jason Statham) militair. Tegenwoordig heeft hij een heel ander beroep: hij is transporteur.

The Transporter

Dat betekent dat Frank zich laat inhuren om pakketten te bezorgen. Een beetje zoals de pakketbezorger die je webwinkelaankopen komt brengen, maar dan net effe anders.

Frank werkt vooral voor mensen met een schimmige achtergrond en al even duistere motieven. Vandaar dat hij zich altijd aan zijn drie zelf opgelegde regels houdt: afspraak is afspraak, Frank wil niet weten voor wie hij werkt en hij maakt nooit een pakket open.

In The Transporter breekt Frank die laatste regel als hij ontdekt dat het pakket in zijn kofferbak beweegt. Zo komt hij erachter dat hij een jonge vrouw vervoert.

Jason Statham

Die ontdekking zorgt ervoor dat Frank ook zijn andere twee regels verbreekt. Hij wil weten voor wie hij deze Lai (Shu Qi) vervoert en wat diens bedoeling met haar is.

Zijn geheimzinnige opdrachtgever is daar niet blij mee. Hoe dat afloopt? Je ziet het in de keiharde actieknaller The Transporter.

Hoofdrolspeler Jason Statham deed bijna alle stunts in de film zelf. Dat was niet helemaal zonder gevaar: bij een van de explosies belandde een vonkje op zijn hoofd, waardoor zijn haar in brand vloog.

Meer over