The Transporter Refueled

Is Ed Skrein de nieuwe Jason Statham in The Transporter Refueled?

RTL 7 - woensdag 21 december om 20:29

© Independent Films BV.
Na drie Transporter-films vond hoofdrolspeler Jason Statham het welletjes. Producent Luc Besson had nog wel zin in een vierde deel, dus strikte hij Ed Skrein voor de rol van Frank Martin in The Transporter Refueled.

Frank Martin zelf is na de eerste drie delen ook wel aan rust toe. In The Transporter Refueled doet hij het dan ook een stuk rustiger aan dan in de eerste drie films. Hij gaat zelfs een weekendje naar Zuid-Frankrijk met zijn vader, Frank Sr. (Ray Stevenson).

The Transporter Refueled

Van bijtanken komt niet veel terecht in The Transporter Refueled. Femme fatale Anna (Loan Chabanol) en haar drie al even verleidelijke sidekicks ontvoeren papa Frank.

Als hij zijn vader levend terug wil zien, moet Frank junior de dames helpen bij een wel heel gedurfde bankoverval. 

Frank ontdekt al snel dat de bank die ze willen overvallen eigendom is van een beruchte Russische gangster die zich bezighoudt met witwaspraktijken en mensenhandel. Geen al te fris type dus.

Ed Skrein

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jason Statham de hoofdrol zou spelen in deze film, maar hij bedankte voor de eer. In hun zoektocht naar een opvolger kwamen de filmmakers uit bij de Britse acteur Ed Skrein.

Hij gaf zijn rol in Game of thrones – hij was in het derde seizoen te zien als Daario Naharis – op voor zijn eerste echte hoofdrol in een film. Michiel Huisman nam Skreins rol in de tv-serie over.

Meer over