The trouble with KanYe

NPO3 zendt documentaire over Kayne West uit

NPO 3 - vrijdag 14 juli om 21:10

© depositphotos.com
Fan van Kayne West? Let dan maar goed op, want de documentaire The Trouble with KanYe, over de bekende Amerikaanse rapper, is vanavond al te zien bij BNNVARA op NPO3.

In deze documentaire reist de prijswinnende journalist Mobeen Azhar naar de Verenigde Staten om te ontdekken hoe Ye (voorheen Kayne West) nu eigenlijk een uithangbord is geworden voor haat en verdeeldheid.

The Trouble with KanYe

Om hierachter te komen, gaat hij niet over één nacht ijs. Mobeen Azhar bezoekt onder meer Cody in Wyoming, waar Kayne in 2019 een enorme boerderij kocht. In Code veranderde hij echt van een provocerende rapper in een wedergeboren christen. Ook wilde hij banen creëeren in zijn nieuwe woonplaats, door de productie van zijn modelijn Cody daarnaartoe te halen.

Presidentsverkiezingen 2024

In Los Angeles onderzoekt Mobeen hoe de presidentiële campagne van Ye voor de verkiezingen van 2024 vorm lijkt te krijgen. Tot zorgen van velen bundelt Ye zijn krachten met een extreem rechtse online streamer, bekend om zijn antisemitische uitspraken. Ye uit steeds meer onverdraagzame overtuigingen en dat is bijzonder, zo vindt de maker. Hij kan immers niet begrijpen waarom Ye zich nu juist zo hard maakt voor de 'white supremacy'-beweging.

Wie weet kan hij het hem zelf vragen. Aan het einde van deze documentaire krijgt Mobeen een direct lijntje met de Amerikaanse artiest. 

Meer over