The Vanished

Thomas Jane en Anne Heche staan voor een raadsel in thriller The Vanished

Filmbox - maandag 1 augustus om 20:30

© https://presseportal.zdf.de

Haal de popcorn maar snel uit de kast, want vanavond zendt zender FilmBox de spannende en onvoorspelbare misdaadthriller The Vanished uit. Wedden dat jij hier ook kippenvel van krijgt?

Thomas Jane en Anne Heche kruipen in de spannende misdaadthriller The Vanised in de rollen van Paul en Wendy, een gelukkig getrouwd paar. Samen met hun 10-jarige dochter Taylor (KK Heim) gaan ze kamperen in de bossen van Alabama, maar aan die plannen komt gauw een einde wanneer hun dochter op mysterieuze wijze verdwijnt.

The Vanished

Hoewel de lokale sheriff (Jason Patric) en zijn plaatsvervanger Rakes (Facinelli) hun best doen om het meisje te vinden, lukt het ze maar niet om ook maar iets dichter bij de waarheid te komen. Paul en Wendy vermoeden zelf kwade opzet en besluiten dan ook om voor eens en altijd het recht in eigen hand te nemen. Met alle gevolgen van dien...

Regisseur Peter Facinelli

Regisseur Peter Facinelli haalde de inspiratie voor deze film uit zijn eigen leven. "Toen mijn dochter ongeveer 5 was, ging ik met haar naar een camping en terwijl ik bij de receptie afrekende, waren er enkele geweerschoten te horen. De dame achter de balie zei: 'Oh, maak je geen zorgen. Er is een gevangenis een paar mijl hiervandaan die waarschijnlijk oefeningen doet.'"

Toch stelde hem dat allesbehalve gerust. "Ik begon te denken: wat als een van die veroordeelde vrijkomt en wat zou er gebeuren als mijn dochter vermist raakt? Hoe zou ik haar dan moeten vinden? Het zou zoeken zijn naar een speld in een hooiberg", aldus de regisseur die zelf schitterde als Dr Carlisle Cullen in de Twilight-films. "Dat is dus waar het idee vandaan kwam dat deze familievakantie in een horror zou veranderen."

The Vanished is maandag 1 augustus om 20:30 uur te zien op FilmBox.

Meer over