The Visit

De terugkeer van M. Night Shyamalan

SBS 9 - dinsdag 4 augustus om 22:45

© http://www.retiinrete.mediaset.it/
Na een paar geflopte films is regisseur M. Night Shyamalan met The Visit weer helemaal terug op zijn oude niveau.

Het was een van de grootste filmverrassingen van 1999: The Sixth Sense. De thriller maakte in één klap een ster van regisseur M. Night Shyamalan. 

The Visit

Daarna bouwde Shyamalan met Unbreakable en Signs lekker verder aan zijn succes. En toen kwam de klad erin. The Village viel nog wel mee, maar daarna maakte de regisseur flop na flop.

En toen was daar in 2015 ineens The Visit, een horrorfilm waarin Shyamalan terugkeert naar waar hij goed in is: gelikte, spannende films maken.

De vijftienjarige Becca en haar broertje Tyler gaan op bezoek bij hun opa en oma op het platteland. Dat is bijzonder: hun moeder heeft jarenlang ruzie met haar ouders gehad, dus Tyler en Becca hebben hun grootouders nog nooit ontmoet.

Het blijken hele lieve oudjes te zijn, maar toch ook wel een beetje vreemd. In het begin lijkt dat allemaal nog vrij onschuldig. Maar of dat ook klopt?

M. Night Shyamalan

The Visit kostte maar een schijntje. M. Night Shyamalan had maar vijf miljoen dollar nodig om de film te maken.

Blijkbaar kan hij prima uit de voeten met kleine budgetten: de film bracht zo'n 100 miljoen dollar op.

En, ook wel fijn voor een regisseur: The Visit is zijn eerste film sinds The Village (uit 2004) waar Shyamalan geen Razzienominaties voor slechtste film en slechtste regisseur voor kreeg.

 

 

 

Meer over