The voice of Holland

25 November 2011 00:01 | kijktips | Door Televizier

Na de laatste reguliere battle­ronde van vanavond moeten er nog eens vier talenten afvallen. 

Sing-off
In The voice of Holland live is maar plaats voor 24 talenten. Daarom wijzen twee coaches ieder drie van hun twijfelachtige talenten aan die moeten strijden in de sing-off; twee van hen zijn er volgende week toch bij. Hun lot ligt dan niet alleen in de handen van hun coach; het publiek beslist mee.

Emmanuel
Hoewel niemand weet wie er vanavond in de sing-off staan of wie er ‘safe’ zijn, durven sommige kandidaten al te dromen over een toekomst bij The voice. Emmanuel (team Nick & Simon): „Ik wil Nederland laten zien dat ik meer in mijn mars heb. Bovendien heeft de show mij nodig, haha!”

Iris
Iris (team Marco) denkt alleen aan genieten: „Het podium is mijn plek. Natuurlijk ben ik hartstikke zenuwachtig, maar als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor.”

Bart
Bart (team Marco) denkt nog verder vooruit: „Ik wil een mooie plaat maken waar ik achter sta. Easy-listening, met vakmuzikanten, goed gecomponeerd en met twaalf mooie songs. Ik sta liever in de studio dan dat ik optreed, want in de studio kan ik een waanzinnig mooi product neerzetten dat je altijd kunt draaien. Een optreden is toch echt een momentopname. En als mijn plaat succesvol is, hoop ik op een mooie tour door Europa… Wat lijkt me dat leuk!”

Danjil
Waar de een hardop droomt, is de ander vooral bezig met zijn ontwikkeling. „Ik ben nog wat statisch op het podium,” zegt Danjil (team Nick & Simon). „Ik moet werken aan mijn interactie met het publiek. Mijn valkuil is dat ik in mezelf gekeerd kan raken.”

Nora
Nora (team Marco) is vooral bezig met hoe ze haar zenuwen de baas kan blijven: „Spanning doet rare dingen met je, zoals vals zingen… Dat mag, zeker met mijn ervaring, niet de reden zijn dat ik dit verknal. Ik kom krachtig over en raak mensen, dat is mijn kracht. Marco’s mooiste tip was dan ook: blijf dichtbij jezelf.”

Niels
Niels (team Angela) springt sinds zijn deelname aan The voice of Holland bewuster met zichzelf om: „Niet alleen ga ik weer voor het eerst in eeuwen naar de sportschool, maar ik denk vooral veel na over wie ik ben en wat ik kan. Ik leer veel, over mezelf én van anderen. Zo zei Charly na The battle: ‘Je deed het super, maar het leek alsof je heel boos keek. Zo kwam het op mij over en misschien dus ook op anderen.’ Kijk, daar heb ik iets aan!” Houd Televizier 49 (looptijd van 3 t/m 9 december) in de gaten, met daarin een uitgebreide special over The voice of Holland.