The Voice of Love

Het levensverhaal van Céline Dion in The Voice of Love

Film1 Prem - zondag 7 augustus om 20:30

© JEAN MARIE LEROY

Heb je altijd al alles willen weten over My Heart Will Go On-diva Céline Dion? Schakel dan vanavond om 20:30 uur over naar Film1 Première voor de gefictionaliseerde biopic The Voice of Love.

The Voice of Love draait om Aline (Valérie Lemercier), het veertiende kind in het gezin Dieu. Wanneer haar ouders ontdekken dat ze over een gouden stem beschikt, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt een eenvoudig plattelandsmeisje uit het Franstalige deel van Canada aan de top? Een afspraak met producent Guy-Claude blijkt precies wat ze nodig heeft. Onder zijn vleugels groeit ze al snel uit van een jonge en onzekere vrouw naar een stijlicoon.

Het leven van Céline Dion

Het is niet gek dat het hoofdkarakter uit deze film Aline heet in plaats van Céline. De film is namelijk een 'ongeautoriseerde biopic', wat inhoudt dat de film wel geïnspireerd is op het leven van de zangeres maar niet één op één gekopieerd is. En dat blijkt ook wel uit de reacties van mensen die dicht bij de zangeres staan: haar familie liet eerder al weten zich niet te herkennen in bepaalde scènes. Wat Céline er zelf van vindt, is niet duidelijk. Zij heeft de film - volgens de geruchten - niet gezien en is dit ook niet van plan.

The Voice of Love is vanavond om 20:30 uur te zien op Film1 Première of kijk 'm terug op Film1 On Demand.

Meer over