The Walk

Joseph Gordon-Levitt doet een levensgevaarlijke stunt in The Walk

NET 5 - vrijdag 16 februari om 20:30

© Universal Pictures
De eigengereide Fransman Phillipe Petit smeedde samen met vrienden een waanzinnige plan. Ze werkten aan zijn artistieke 'coup van de eeuw.' De op waarheid gebaseerde film The Walk vertelt het levensverhaal van de trapezeartiest.

In de vroege ochtend van 7 augustus 1974 stapte er in New York een man op een kabel. Die man was Philippe Petit; de kabel was op 417 meter hoogte gespannen tussen de twee torens van het World Trade Center.

The Walk

In drie kwartier tijd stak Petit de 42 meter tussen de zuid- en noordtoren acht keer over. In 2008 maakte James Marsh met Man on wire hier een documentaire over. Door archiefbeelden te combineren met reconstructies gaf hij die de structuur van een thriller, een heist movie.

In The Walk doet regisseur Robert Zemeckis (Forrest Gump) hetzelfde. Zo houdt hij de eerste anderhalf uur, voordat Petit (Joseph Gordon-Levitt) voet op de kabel zet, spannend.

In het laatste deel laat hij de spanning helemaal uit Petits stunt komen. Dat werkt, al is een kleine waarschuwing op zijn plaats: wie last heeft van hoogtevrees, kan deze film maar beter laten schieten.

Joseph Gordon-Levitt

Om te leren koorddansen voor zijn rol in The Walk had Joseph Gordon-Levitt een goede leermeester: Philippe Petit zelf. Petit had er bij het begin van de training vertrouwen in dat Gordon-Levitt het snel zou leren. Hij voorspelde dat het minder dan acht dagen zou duren voor de acteur zelfstandig op de kabel kon lopen. Dat wisten ze samen waar te maken.

Meer over