The walk-in

De Britse miniserie The Walk-In wekelijks te zien op NPO2

NPO 2 - vrijdag 13 oktober om 23:17

© BNNVARA
Matthew Collins werkt voor een Britse organisatie die extreemrechtse bewegingen in kaart brengt. Op een dag krijgt hij een anonieme tip over een geplande aanslag, in de nieuwe miniserie The Walk-In naar een waargebeurd verhaal.

In 2015 is het Verenigd Koninkrijk in de greep van de Brexit en een reeks aanslagen door moslimfundamentalisten. Extreemrechts spint garen bij de angst en onzekerheid onder de Britse burgers. De miniserie The Walk-In volgt de twee sleutelpersonen in een waargebeurd verhaal.

The Walk-In

Matthew Collins (Stephen Graham) is onderzoeker voor een organisatie die een oogje houdt op extreemrechtse bewegingen. Dat is opmerkelijk, omdat hij in zijn jeugd zelf tot de neonazibeweging hoorde. Ondertussen raakt de gedesillusioneerde klusjesman Robbie Mullen (Andrew Ellis) in de ban van neonazigroep National Action. Als een van de leden het plan oppert om een parlementslid te vermoorden, krijgt hij echter gewetensnood. Mullen stuurt een anoniem bericht aan Collins, die een gewaagd plan bedenkt.

Wanneer is The Walk-In op televisie te zien?

The Walk-In is vanaf vrijdag 13 oktober wekelijks om 23:19 uur te zien op NPO2.

Meer over