The Water Diviner

Russell Crowe zoekt zijn zoons

SBS 9 - zondag 26 april om 20:30

© Universal Pictures International France / MKNS
Russell Crowe was al acteur, muzikant en filmproducent. Met The Water Diviner maakt hij zijn debuut als regisseur.

Joshua Connor (Russell Crowe) is zijn drie zoons kwijtgeraakt. Ze zijn alle drie gesneuveld bij de slag om Gallipoli in 1915.

The Water Diviner

Zijn vrouw kan dat verlies niet verdragen en pleegt zelfmoord. Bij haar graf belooft Joshua dat hij hun jongens zal vinden en ze zal terugbrengen naar huis.

In 1919, als de Eerste Wereldoorlog is afgelopen, gaat hij naar Turkije om hun lichamen te zoeken. De Turkse militair Hasan (Yilmaz Erdogan) helpt hem daarbij.

The Water Diviner is het regiedebuut van hoofdrolspeler Russell Crowe. In de rol van Joshua komt hij goed uit de verf, als regisseur hinkt hij wat te veel op twee gedachten.

Aan de ene kant wil hij de zinloosheid van oorlog laten zien, aan de andere kant wil hij ook een spectaculaire oorlogsfilm maken. Die combinatie werkt slechts voor een deel.

Russell Crowe

In de Australische scènes van The Water Diviner zie je Russell Crowe paardrijden. Dat doet hij op zijn eigen paard Honey.

Honey is niet het enige eigendom van Crowe dat de film heeft gehaald. In de aftiteling feliciteert de regisseur de South Sydney Rabbitohs met hun 21e kampioenschap.

Crowe is mede-eigenaar van de Rabbitohs, een rugbyteam uit Sydney.

Meer over