The Wicker Man

Christopher Lee heeft wat te verbergen in The Wicker Man

CANV - zaterdag 12 augustus om 23:05

© Allstar/British Lion/StudioCanal
Politiesergeant Neil Howie reist in The Wicker Man af naar een Schots eiland om de verdwijning van een twaalfjarig meisje te onderzoeken. De bewoners maken zich niet druk over de verdwijning en houden er een eigenaardige levensstijl op na.

Politiesergeant Neil Howie (Edward Woodward) reist naar het Schots eiland Summerisle om de verdwijning van het twaalfjarig meisje Rowan Morrison te onderzoeken.

The Wicker Man

Vreemd genoeg lijken de bewoners zich niet druk te maken over de verdwijning. Sterker nog, ze beweren dat Rowan niet heeft bestaan.

Ook ziet Howie steeds meer dingen die hem als vrome christen verontrusten: de eilandbewoners vereren Keltische goden, hebben seks in de buitenlucht en stoppen padden in hun mond om keelpijn te genezen.

De tegenwerking van de bevolking, intense verering van de natuur, vrije seks en hekserij weerhouden Howie er in The Wicker Man niet van zijn onderzoek door te zetten.

Hij komt op het spoor van Lord Summerisle (Christopher Lee), een soort van hogepriester waarmee duidelijk iets niet pluis is.

Christopher Lee

The Wicker Man is een invloedrijke horrorklassieker. Christopher Lee beschouwde Lord Summerisle als een van zijn beste rollen en dat wil wat zeggen want hij speelde ook onder andere Dracula, Frankenstein, Lord of The Rings slechterik Saruman en James Bondschurk Scaramanga.

Verwar de film overigens niet met de gelijknamige remake uit 2006. Die film is ook het kijken waard, maar dan vooral voor de absurde acteerprestatie van hoofdrolspeler Nicolas Cage.

Meer over