The Wife

Glenn Close klapt uit de school in The Wife

BBC 2 - zondag 5 december om 00:10

© ebidegaray@nrj.fr
Als haar man de Nobelprijs voor de Literatuur krijgt in de film The Wife, besluit Joan zijn grootste geheim te onthullen.

Joan Castleman (Glenn Close) is altijd ‘de vrouw van’ geweest. Ze is al bijna veertig jaar getrouwd met schrijver Joe Castleman (Jonathan Pryce).

The Wife

Al die tijd heeft ze zichzelf weggecijferd, haar eigen ambities aan de kant gezet om ervoor te zorgen dat hij het beste uit zijn carrière kan halen. Met resultaat: Joe ontvangt binnenkort de Nobelprijs voor de Literatuur.

Joan zou blij moeten zijn, maar dat is ze niet. Na al die jaren op de achtergrond is het nu tijd voor haar: ze grijpt de uitreiking aan om een geheim over Joe en haarzelf te onthullen.

Het verhaal van The Wife is niet altijd even subtiel, maar hoofdrolspelers Close en Pryce zijn dat wel. Met kleine details weten ze de verhoudingen in het huwelijk van Joe en Joan zichtbaar en voelbaar te maken. Het leverde Close een Oscarnominatie op.

Glenn Close

Voor Glenn Close was haar hoofdrol in The Wife belangrijk. Het verhaal van Joan deed haar denken aan dat van haar moeder.

Toen zij in de tachtig was vertelde ze de actrice dat ze het gevoel had dat ze in haar leven niets had bereikt. Vooral omdat ze zichzelf altijd had weggecijferd voor haar man.

Annie Starke, die de jonge Joan speelt, is de dochter van Glenn Close.

Meer over