The Wolf of Wall Street

Leonardo DiCaprio bedondert de boel in The Wolf of Wall Street

RTL 7 - zondag 13 augustus om 20:00

© Dutch FilmWorks
Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) weet tijdens de jaren 80 op slinkse wijze in korte tijd miljoenen dollars binnen te slepen. Hoe? Dat zie je in de biografische film The Wolf of Wall Street.

Eind jaren 80 probeert Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) het te maken op Wall Street. Dat lukt niet: de markt stort in en Belfort raakt zijn baan kwijt. In The Wolf of Wall Street zie je hoe hij een gat in de markt ontdekt en besluit voor zichzelf te beginnen.

The Wolf of Wall Street

Het bedrijfje dat Belfort in New Jersey start in een garage met een paar vrienden – waaronder de voor een Oscar genomineerde Jonah Hill – groeit al snel uit tot een grote speler op de beurs. De bomen groeien weer tot aan de hemel en Belfort houdt er in The Wolf of Wall Street een extravagante levensstijl op na.

Deze film documenteert Jordan Belforts opkomst en onvermijdelijke val: wat hij deed was niet bepaald legaal, dus uiteindelijk kreeg hij de FBI op zijn dak. Zijn leven hing van de excessen aan elkaar en dat is terug te zien in The Wolf of Wall Street.

De film is een drie uur lange aaneenschakeling van uitspattingen van Belfort en consorten, en dat in de uitbundige stijl van regisseur Martin Scorsese.

Leonardo DiCaprio

In zijn voorbereiding op zijn rol in The Wolf of Wall Street haalde Leonardo DiCaprio inspiratie bij de bron: bij Jordan Belfort zelf.

Vooral in de scènes waarin Belfort aan de drugs was, hielp dat enorm. Belfort kon DiCaprio precies vertellen hoe hij zich voelde toen hij onder invloed van quaaludes was.

Handig, want sinds de jaren 90 zijn quaaludes nauwelijks meer te krijgen, dus kon de acteur het gevoel niet zelf ervaren.

Meer over