The Wolf's Call

François Civil moet het vertrouwen van zijn bemanningsleden zien terug te winnen in The Wolf's Call

RTL 7 - zaterdag 13 januari om 20:00

© Plurimedia
Een officier moet in The Wolf's Call onderwatergeluiden identificeren in een Franse nucleaire onderzeeër. Nadat hij een geluid verkeerd inschat is de hele bemanning in gevaar.

De jonge officier Chanteraide (François Civil) heeft een buitengewoon goed gehoor.

The Wolf’s Call

Hij heeft een speciale taak aan boord van een Franse nucleaire onderzeeër: hij moet onderwatergeluiden identificeren. Een belangrijke taak, waarbij hij zich geen fouten kan permitteren. Als hij een toch een geluid verkeerd inschat is de hele bemanning in gevaar. Ze overleven de situatie, maar de fout heeft zijn reputatie geschaad.

Hij wil er alles aan doen om het vertrouwen terug te winnen in de Franse thriller The Wolf’s Call. Als hij de fout verder onderzoekt om te weten waar het misging, komt hij erachter dat er sprake is van militaire provocatie.

Nu moet hij er samen met zijn team alles aan doen om een nucleaire oorlog te voorkomen.

Antonin Baudry

The Wolf’s Call is het debuut van regisseur en scenarioschrijver Antonin Baudry. Voor hij de film maakte was hij diplomaat. Om de film geloofwaardig te maken observeerde hij een maand lang aan boord van een Franse militaire onderzeeër.

Daarnaast huurde hij een team van echte werknemers van onderzeeërs van de marine in als figuranten op de set. Zo konden de acteurs leren over de lichaamstaal en gewoonten die bij het werk horen.

Meer over