The Zookeeper's Wife

Jessica Chastain is een held in The Zookeeper's Wife

RTL 8 - woensdag 10 november om 20:28

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Na de Duitse inval in Warschau is er weinig meer over van de plaatselijke dierentuin. De beheerders uit de film The Zookeeper's Wife gebruiken de restanten als schuilplaats voor onderduikende Joden.

In barre tijden staan helden op op plekken waar je ze niet verwacht. Jan Zabinski (Johan Heldenbergh) en zijn vrouw Antonina (Jessica Chastain) uit The Zookeeper's Wife zijn zulke mensen.

The Zookeeper's Wife

Het echtpaar beheert de dierentuin van Warschau. Als de nazi's op 1 september 1939 de stad bombarderen, blijft er van hun dierentuin weinig over.

Ze gebruiken de restanten om goed te doen. De varkensboerderij die ze er beginnen is slechts een dekmantel: hun dierentuin is een schuilplaats voor Joodse onderduikers.

Zo redden de Zabinski’s gedurende de bezetting de levens van zo’n driehonderd mensen, recht onder de ogen van nazi-zoöloog Lutz Heck (Daniel Brühl).

The Zookeeper’s Wife is een verfilming van het gelijknamige non-fictieboek van Diane Ackerman. Zij gebruikte tijdens het schrijven de niet eerder gepubliceerde dagboeken van Antonina als inspiratiebron en referentiekader.

Jessica Chastain

Hoewel The Zookeeper's Wife een serieuze film is, was er op de set ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Tenminste, als we hoofdrolspeelster Jessica Chastain mogen geloven.

Volgens haar leerde tegenspeler Daniel Brühl haar tussen de opnames door 'de ranzigste Duitse scheldwoorden'.

Meer over