Theater Maas

Cornald Maas verrast bekende acteurs in Theater Maas

NPO 2 - woensdag 31 mei om 19:55

© AVROTROS
Het Nederlands Theater Festival vindt plaats in september. Tijdens een gala-avond worden de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d'Or en de Theo d'Or. Cornald Maas verrast de genomineerde acteurs in Theater Maas.

Cornald Maas verrast acteurs die zijn genomineerd voor de VSCD Toneelprijzen. Deze worden uitgereikt tijdens een gala-avond van het Nederlands Theater Festival in september. In Theater Maas spreekt hij ook met Abdelkader Benali, die juryvoorzitter van het festival is.

Cornald Maas

Maas: “Ik ben ontzettend blij dat we dit belangrijkste festival voor de podiumkunsten naar tv kunnen brengen. Een theaterfestival is als een etalage. Een uitgelezen kans om te laten zien wat Nederland op het gebied van podiumkunsten in huis heeft.”

Twee van de toneelprijzen zijn de Louis d’Or en de Theo d’Or. Naamgevers zijn de negentiende-eeuwse acteurs Louis Bouwmeester en zijn zus Theodora Mann-Bouwmeester. Vorig jaar gingen deze prijzen - een gouden medaille - naar Bram Suijker en Hadewych Minis.

Meer over