Then Came You

Asa Butterfield heeft in Then Came You één angst: doodgaan

RTL 8 - woensdag 13 maart om 20:27

© Dutch FilmWorks
Wanneer de teruggetrokken bagagemedewerker Calvin in Then Came You de ongeneeslijk zieke tiener Skye ontmoet, helpt hij haar met het afvinken van haar ‘to-die-list’.

De jonge bagagemedewerker Calvin (Asa Butterfield) is altijd bang dat hij doodgaat. Zijn dokter zegt dat hij een hypochonder is, maar dat ontkent hij.

Then Came You

Op advies van een arts gaat Calvin naar een bijeenkomst voor mensen met kanker om een ander perspectief op ziek zijn te krijgen. Daar ontmoet hij excentrieke tiener Skye (Maisie Williams), die daadwerkelijk ongeneeslijk ziek is. Ze raken bevriend en Calvin besluit haar te helpen met haar ‘to-die-list’: een lijst met dingen die ze nog wil doen voordat ze doodgaat.

Terwijl ze in Then Came You dingen van die lijst proberen af te vinken, overwint Calvin steeds meer van zijn angsten. Hij is al lange tijd verliefd op knappe stewardess Izzy (Nina Dobrev). Skye besluit hem te helpen haar over zijn gevoelens te vertellen.

Maisie Williams

Er is goed over het uiterlijk van Skye nagedacht. Zo draagt ze in Then Came You nooit twee dagen achter elkaar dezelfde pruik. Daarnaast draagt ze bijna altijd een panty en kniehoge Converse All Stars. Dat was een keuze van actrice Maisie Williams: ze vond die stijl erg goed bij haar personage passen.

Meer over