Theo Maassen: Onbekend terrein

Filosoferen met Theo Maassen in zijn cabaretshow Onbekend Terrein

NPO 1 - zaterdag 26 augustus om 20:28

© BNNVARA
Cabaretier Theo Maassen laat in de theatershow Onbekend Terrein zijn gedachten schijnen over de nieuwe wereldorde: mensen die liever op hun telefoon kijken dan gezellig een praatje maken, de lhbti-gemeenschap, een oorlog aan de rand van Europa.

Het decor van Theo Maassens cabaretvoorstelling Onbekend Terrein geeft het thema al aan: onbestemd. Doorzichtige coulissen, een paars stoeltje, een rommelige lamp. De cabaretier is zoekende.

Theo Maassen: Onbekend Terrein

Hij laat zijn gedachten schijnen over de nieuwe wereldorde: mensen die liever op hun telefoon kijken dan gezellig een praatje maken, waar de vrouw een baard kan hebben, een oorlog aan de rand van Europa. Hij heeft meer dan genoeg om zich over op te winden.

Wereldorde

Gelukkig bedenkt hij onderwijl een oplossing voor de overbevolking. "We leven in gekke tijden, niet vreemd dat er steeds meer ‘verwarde types’ opduiken", stelt Maassen in zijn show. "Maar zijn dát niet juist de normale mensen, want hoe kun je als mens niet verward raken in de onontwarbare kluwen die ‘leven’ heet?"

Meer over