Theo Maassen: Situatie gewijzigd

Canvas zendt Theo Maassens cabaretshow Situatie Gewijzigd uit

CANV - zaterdag 17 september om 23:02

© BNNVARA
In de tiende cabaretvoorstelling van Theo Maassen getiteld Situatie Gewijzigd speelt identiteitspolitiek een belangrijke rol. Met een flinke dosis zelfspot bespreekt hij de blanke man van middelbare leeftijd en de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Theo Maassen is al ruim dertig jaar zeer uitgesproken op het cabaretpodium. Na zijn lidmaatschap bij Comedytrain en het winnen van het cabaretfestival Cameretten ging in 1994 zijn eerste show in première.

Situatie Gewijzigd

Situatie gewijzigd is zijn tiende soloprogramma en zit weer vol zelfspot. De voorstelling werd aangekondigd als ‘de laatste stuiptrekking van een blanke, heteroseksuele man van middelbare leeftijd’. De cabaretier spreekt over onder andere identiteitspolitiek en de verschillen tussen vrouwen en mannen.

Reacties

Recensenten waren over het algemeen lovend over de show, al was er ook kritiek op de vele seksistische grappen. Wel waren de kranten te spreken over de manier waarop hij de tegenstellingen in de samenleving weergeeft en de hoge grapdichtheid in de show. (HH)

Meer over