There's Something About Mary

De merkwaardige kuif van Cameron Diaz

NET 5 - donderdag 12 maart om 00:45

© DF1
Een rechtopstaande kuif met heel bijzondere haargel – There's Something About Mary bevat een van de bekendste filmgrappen van de afgelopen decennia.

Op de middelbare school was Ted (Ben Stiller) een sulletje. Toch lukte het hem een afspraakje te regelen met het mooiste meisje van de school, Mary (Cameron Diaz), al ging dat uiteindelijk niet door.

There's Something About Mary

Jaren later denkt Ted nog steeds vaak aan Mary, dus huurt hij privédetective Healy (Matt Dillon) in om haar op te sporen. Healy wordt echter ook verliefd op Mary en besluit Ted valse informatie te geven om hem ver bij Mary vandaan te houden.

Grappen

De grappen die de regisserende gebroeders Farrelly hebben bedacht zijn grandioos. Let vooral op het gebit van Matt Dillon en de scène waarbij Camerons haar omhoog staat. Wie in de stemming is voor een stevige portie flauwe humor, zit geramd. Het inmiddels ter ziele gegane filmblad Premiere riep There's Something About Mary in 2006 uit tot een van de vijftig leukste comedy's aller tijden.

Geen grap

Het Britse accent van Lee Evans in de film werd gekenmerkt door een filmcriticus als 'misschien wel het slechtste nep-Britse accent in een film' dat hij ooit had gehoord. Lee Evans is een Brit. Het accent dat hij in deze film gebruikte was gewoon van hemzelf, maar dan overdreven.

Meer over